Licencia de Creative Commons
Alfabetització Digital by Laila Bourass El Haddaji is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional License.

divendres, 15 d’abril del 2016

4. JUGAR

APPS EDUCATIVES

Horaci, en el segle I aC, deia que la bona literatura era aquella que servia per “ensenyar alhora que entretenia”; dit en les seves paraules: prodesse et delectare (ensenyar i plaure). Aquesta és una mostra de com entreteniment i coneixement han anat de la mà des de fa molt.
El joc forma part de l’essència humana, de la mateixa manera que la disposició natural cap a l’aprenentatge i el coneixement. Si a això li sumem el moment històric que vivim, en què la tecnologia forma part de la nostra vida (especialment per als nadius digitals), i que el canvi de les realitats laborals i de relacions socials és constant, sembla lògic que la tecnologia s’hagi introduït com una eina per a aprendre jugant. Les TIC són una de les causes de la transformació de l’homo sapiens en l’homo ludens. Aprenem millor jugant, amb motivació, fent les coses, posant en pràctica habilitats. I en el procés aprenem noves maneres d’aprendre. (Eva Jover, Universitat de Barcelona)

La capacitat que m’agradaria desenvolupar amb aquesta aplicació és la d'Aprendre a descobrir i tenir iniciativa mitjançant l’observació i exploració en l'entorn immediat, amb una actitud de curiositat. L’àrea del currículum que es desenvolupa és la descoberta d’un mateix i dels altres mitjançant el joc i el moviment. Els objectius per tant són:
         Aprendre i reconèixer les figures geomètriques més comunes.
         Diferenciar els colors primaris.
         Associar objectes del mateix color.

App educativa positiva

SORTER FREE: 



T’ofereix diferents maneres per aprendre les formes i els colors. És una aplicació recomanada per nens d'1 a 3 anys. L’aplicació també contribueix en el desenvolupament de la motricitat fina, l’atenció, l’enginy. Et permet associar dues figures o formes iguals. Associar dos o més objectes del mateix color i finalment, associar dues o més figures que aparentin tenir la mateixa forma. Utilitza els colors primaris, el groc, el vermell i el blau.
Si fas malament l’activitat, no et diu que ho estàs fent malament, sinó que hi ha l'opció de rebuig i tornar a intentar. Si ho fas bé surten moltes estrelles, això estimula i motiva el nen. Hi ha 12 nivells o tipologies de joc però quan arribes al cinquè et fan pagar 3 euros.

App educativa a millorar

SORTING: 

És una altra aplicació que permet que els nens aprenguin els colors i les formes, però, no utilitza els colors primaris, sinó que utilitza el fúcsia, el lila, el taronja i el verd. A més a més els colors se semblen molt i la distinció és difícil entre ells és confusa. Tot i que l'aplicació sí que et permet associar diferents formes, en la meva opinió són formes i figures complexes pels infants. Finalment, ens trobem davant de què es considera petit i què es considera gran. Hi ha una activitat que has d'agrupar boles petites i grans, però qui li ensenya a l'usuari que allò és petit o gran?

Podeu veure la presentació de les Apps educatives en aquest enllaç:

https://prezi.com/lwazobpmsgqq/apps-educatives/


IMPORTANT:  Imatges extretes mitjançant captures de pantalla del telèfon mòbil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada