Licencia de Creative Commons
Alfabetització Digital by Laila Bourass El Haddaji is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional License.

divendres, 13 d’abril del 2018

Què pots trobar en aquest bloc?

Bàsicament 5 temes treballats a l’assignatura d’Alfabetització Digital de la Universitat de Barcelona impartida per la professora Eva Jover. Seguidament un breu resum del què trobareu en cada una de les cinc seccions(crear, promoure, organitzar, jugar i viure).
Espero que el meu bloc i les meves aportacions us ajudin! Us convido a donar-i un cop d'ull, ja que de ben segur que hi trobareu coses ben interessants! 
1.CREAR: Ara que he pogut gaudir d’aquesta assignatura em defineixo dins de l’anomenada classe: “ciutadans globals” ja que em considero una usuària amb un nivell alt d’alfabetització digital. Sóc una ciutadana que a més de beneficiar-me dels recursos que hi ha a la xarxa, també n’aporto. Per aquest motiu he creat una llicència Creative Commons, per així fer que els altres usuaris respectin el meu bloc i jo respectar els drets dels altres. Seguidament en la secció crea trobareu un text basat en els grans interrogants que avui planteja Internet al Sistema Educatiu.
2.PROMOURE: Marshall McLuhan deia que les persones del planeta algun dia començarien a conèixer-se els uns als altres i a intercomunicar-se de manera instantània. Aquest moment ja ha arribat! Amb totes les companyes de la classe hem explicat les xarxes socials més comuns que coneixem: Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat, Pinterest… El meu grup ens ha tocat explicar Snapchat i Facebook. També en aquesta secció havíem de crear i cultivar la nostra identitat digital mitjançant dos twitts diaris a Twitter #adxarxes2016.

3.ORGANITZAR: Al principi no sabia que la tecnologia oferia la creació d’espais personals d’aprenentatge i de vida. Tu tampoc? Doncs sí! Existeix i Symbaloo n’és la prova! Gràcies a Symbaloo he pogut crear i organitzar per una bada tots els recursos educatius que em semblaven interessants, i per altra banda el meu entorn personal d’aprenentatge d’una manera intuïtiva i ràpida.

4. JUGAR: La tecnologia cada vegada s’introdueix a la societat en edats més primerenques. Això és un fet i com a futures mestres d’Educació Infantil hem de saber actuar d’una forma eficaç i responsable. Les apps educatives poden ser una forma o ajuda per l’aprenentatge dels nens. Però, a la xarxa hi ha milers d’aplicacions, totes són bones? Totes eduquen o ensenyen de la mateixa manera? No, no totes són positives per això en la secció 4 trobareu la cerca i l’anàlisi crític de dues apps per a l’ensenyament.: una positiva, que ajuda a aconseguir l’objectiu proposat i una app negativa, que no és apte per l’objectiu proposat.  


5. VIURE: Tots nosaltres som cultura digital, vivim immersos en la tecnologia. Els codis QR, la Realitat Augmentada i la Realitat virtual són tecnologies que han entrat per quedar-se al sector educatiu. Hi ha la demanada de que el coneixement es transmeti d'una manera parcel·lada, mitjançant diferents formats, descontextualitzat i ubicat en un gran nombre de canals. Davant d'aquesta demanda sorgeixen els codis QR i la realitat augmentada. Necessitem informació enriquida, augmentada, ampliada a través dels ulls dels dispositius mòbils perquè així és com actualment vivim les nostres vides, a través de pantalles, tot creant encreuaments entre la vida real i la virtual. Tot basant-nos en el currículum per a Educació Infantil, hem creat una unitat didàctica sobre els 5 sentits amb codis QR.